Касероле с яйца, бекон и гъби
Необходими продукти (за 8 порции):
180 грама франзела, нарязана на кубчета
2 чаени чаши настърган кашкавал
10 яйца, разбити с вилица
400 милилитра прясно мляко
1 чаена лъжица горчица на прах
1 чаена лъжица сол
1/4 чаена лъжица лук на прах
прясно смлян черен пипер на вкус
8 ивици бекон, изпечени до хрупкаво
1/2 чаена чаша нарязани гъби
1/2 чаена чаша нарязани домати (по желание)
Начин на приготвяне:
Подмажете тава с мазнина и покрийте цялото дъно с кубчетата франзела. Поръсете ги с настъргания кашкавал.
В купа смесете разбитите яйца с прясното мляко, прибавете горчицата, солта, лука на прах и черен пипер на вкус.
Разпределете равномерно сместа върху кашкавала и подредете хрупкавите парчета бекон, гъбите и резени домати, ако предпочитате.
Изпечете ястието в предварително загрята до 180 градуса фурна за около час или докато се зачерви. Може да покриете с фолио, за да не прегори повърхността.
Добър апетит!
Снимка: shape.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Свинско с гъби в сметана
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Зимна припънка, Зимненка
- Гъби портобело
Коментари към Касероле с яйца, бекон и гъби