Запеканка от киселец с гъби
Необходими продукти:
500 грама нарязани гъби
3 супени лъжици масло
3 супени лъжици нарязан на ситно лук
3 супени лъжици пшенично брашно
0,25 чаена лъжица индийско орехче
0,25 чаена лъжица прясно смлян бахар
2 чаени лъжици сол
2 чаени чаши сметана с масленост 10%
1 килограм киселец (може да използвате спанак)
3 супени лъжици настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган, сложете гъбите и лука, пържете ги в продължение на 5 минути. Изсипете брашното, сложете индийското орехче, бахара, солта. Добавете сметаната, вливайки я на тънка струя и бъркайте, докато сместа кипне. Оставете да се приготвя на слаб огън 5 минути.
Разпределете половината от киселеца на дъното на тава, подмазана с масло и залейте с половината от получения сос. Отгоре останалия киселец, заравнете повърхността, следва другата половина от соса и настъргания кашкавал. Тавичката сложете в друга по-широка, в която налейте гореща вода. Поставете в предварително загрята до 160 градуса за 40 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИНУМАРК капсули * 10
ЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
ЧИСТ НОС капсули * 60 ЕСПАРА
ЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ЕВКАЛИПТ пастили * 12
МАГНАЛАБС МАГНАСЕПТ ЯГОДА ЗА ДЕЦА пастили * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Свинско с гъби в сметана
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Зимна припънка, Зимненка
- Гъби портобело
Коментари към Запеканка от киселец с гъби