Запеканка от киселец с гъби

Необходими продукти:
500 грама нарязани гъби
3 супени лъжици масло
3 супени лъжици нарязан на ситно лук
3 супени лъжици пшенично брашно
0,25 чаена лъжица индийско орехче
0,25 чаена лъжица прясно смлян бахар
2 чаени лъжици сол
2 чаени чаши сметана с масленост 10%
1 килограм киселец (може да използвате спанак)
3 супени лъжици настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в тиган, сложете гъбите и лука, пържете ги в продължение на 5 минути. Изсипете брашното, сложете индийското орехче, бахара, солта. Добавете сметаната, вливайки я на тънка струя и бъркайте, докато сместа кипне. Оставете да се приготвя на слаб огън 5 минути.
Разпределете половината от киселеца на дъното на тава, подмазана с масло и залейте с половината от получения сос. Отгоре останалия киселец, заравнете повърхността, следва другата половина от соса и настъргания кашкавал. Тавичката сложете в друга по-широка, в която налейте гореща вода. Поставете в предварително загрята до 160 градуса за 40 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИНУМАРК капсули * 10
МАГНАЛАБС ТУСИДРЕН сироп 125 мл
НовЕСИАК капсули * 60
МАГНАЛАБС СИНУС МАГНА сироп 125 мл
НовЕСИАК прах за приготвяне на отвара 42.5 г
СТОП НА ХЪРКАНЕТО капсули * 60 ЕСПАРА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Гъби портобело
- Ливадна виолетка
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Свинско с гъби в сметана
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Панирани гъби
- Зърнеста копринка
- Запеканка от спанак с яйца
Коментари към Запеканка от киселец с гъби