Доматена запеканка с гъби, лук и кашкавал

Необходими продукти:
6 домата
150 грама гъби
1 глава лук
3/4 чаена чаша настърган кашкавал
100 грама хляб
0,5 чаена чаша прясно мляко
2 яйца
0,5 супена лъжица топено масло
20 грама краве масло
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Подмажете глинен съд с масло и в него подредете няколко слоя от нарязани домати. Сложете сол и черен пипер на вкус, нарязаните гъби, които предварително сте сварили и запържили леко. Прибавете нарязания лук, настъргания кашкавал (оставете малко за поръсване) и натрошения хляб. Полейте всичко със смес от разбитите яйца, прясното мляко и топеното масло. Поръсете със заделения настърган кашкавал и сложете ястието да се пече във фурната при 180 градуса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ВИТАЛ РЕЛАКС капсули * 60
ЕСТРОСЕНС капсули 343 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ЕВТЕРПА ДОМАТЕН КРЕМ 80 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Сапунка
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Гъби портобело
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Зърнеста копринка
Коментари към Доматена запеканка с гъби, лук и кашкавал