Доматена запеканка с гъби, лук и кашкавал
Необходими продукти:
6 домата
150 грама гъби
1 глава лук
3/4 чаена чаша настърган кашкавал
100 грама хляб
0,5 чаена чаша прясно мляко
2 яйца
0,5 супена лъжица топено масло
20 грама краве масло
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Подмажете глинен съд с масло и в него подредете няколко слоя от нарязани домати. Сложете сол и черен пипер на вкус, нарязаните гъби, които предварително сте сварили и запържили леко. Прибавете нарязания лук, настъргания кашкавал (оставете малко за поръсване) и натрошения хляб. Полейте всичко със смес от разбитите яйца, прясното мляко и топеното масло. Поръсете със заделения настърган кашкавал и сложете ястието да се пече във фурната при 180 градуса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОВЕГАВЕРО ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 120
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН прах неовкусен 1кг НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Полската сърнела
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
Коментари към Доматена запеканка с гъби, лук и кашкавал