Доматена запеканка с гъби, лук и кашкавал
Необходими продукти:
6 домата
150 грама гъби
1 глава лук
3/4 чаена чаша настърган кашкавал
100 грама хляб
0,5 чаена чаша прясно мляко
2 яйца
0,5 супена лъжица топено масло
20 грама краве масло
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Подмажете глинен съд с масло и в него подредете няколко слоя от нарязани домати. Сложете сол и черен пипер на вкус, нарязаните гъби, които предварително сте сварили и запържили леко. Прибавете нарязания лук, настъргания кашкавал (оставете малко за поръсване) и натрошения хляб. Полейте всичко със смес от разбитите яйца, прясното мляко и топеното масло. Поръсете със заделения настърган кашкавал и сложете ястието да се пече във фурната при 180 градуса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
НАТУРА ТЕРАПИ МЕГА МУЛТИВИТАМИНИ разтвор 500 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С АГНЕШКО МЕСО 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Домат
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пилешко филе Капрезе
- Пържени гъби със сметана и лук
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Колко време да варим различните видове гъби?
Коментари към Доматена запеканка с гъби, лук и кашкавал