Оризова запеканка с шунка и гъби
Необходими продукти:
1 чаена чаша ориз
200 грама шунка
300 грама печурки
4 яйца
150 грама кашкавал
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете гъбите и ги нарежете на парчета. Шунката също нарежете ситно.
Ориза сварете до готовност и охладете. След това го смесете с яйцата и подправете на вкус със сол и смлян черен пипер.
Подмажете с олио подходяща форма и в нея разпределете равномерен слой от половината ориз. Върху него - шунката и гъбите, завършете подредбата с останалия ориз. Поръсете с настърган кашкавал и изпечете ястието във фурната за около 25-30 минути.
Добър апетит!
Снимка: vamvkusno.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
СКИНЦИКЛОПЕДИЯ БИОТИКС БАРИЕР БУУСТ МЛЕЧЕН ТОНИК 200 мл
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 2000 гр.
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Полската сърнела
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Оризова запеканка с шунка и гъби