Гъбена запеканка с лук, кашкавал и сметана

Необходими продукти:
- 600 грама печурки
- 2 глави лук
- 4 яйца
- 250 милилитра готварска сметана
- 150 грама кашкавал
- 50 грама масло
- 3 супени лъжици брашно
- 1 пакетче бакпулвер
- зелени подправки или подходящи за гъбени ястия
Начин на приготвяне:
Нарязаните гъби и лук задушете в маслото за 10 минути, след което налейте готварската сметана и сложете избраните подправки. Пържете 5 минути.
Смесете яйцата с брашното, добавете към тях бакпулвера и част от настъргания кашкавал.
В тази комбинация изсипете гъбите с лука и подправките, разбъркайте и прехвърлете "тестото" в подмазана форма с диаметър 24 сантиметра.
Изпечете до готовност при 180 градуса.
Когато изключите фурната, поръсете ястието с останалия кашкавал и върнете на топло, за да се разтопи.
Добър апетит!
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Гъби с чушки и лук, задушени във вино
- Зеленчукова запеканка с извара
- Свинско с гъби в сметана
- Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
Коментари към Гъбена запеканка с лук, кашкавал и сметана