Пилешки бомбички с бекон, гъби и кашкавал

Необходими продукти:
- 4 пилешки гърди без кожа
- 8 фини резена бекон
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 150 грама печурки, изчистени и нарязани ситно
- 100 грама настърган кашкавал
- половин връзка нарязан пресен магданоз
- сол и черен пипер
- 2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Сгорещете маслото в тиган и запържете гъбите и лука докато омекнат. Оставете настрана. Загрейте фурната на 180 градуса. Разрежете пилешките гърди през средата, но не изцяло.
В купа смесете кашкавала, магданоза и сотираните зеленчуци. Подправете със сол, черен пипер, разбъркайте и напълнете филетата.
Забодете с клечки за зъби долните и горните краища на филето. Увийте с бекон и наредете върху тава, постлана с лист пергамент.
Запечете в продължение на 40-45 минути. Поднесете бомбичките топли с гарнитура по избор.
Да ви е вкусно!
Източник: www.bakeatmidnite.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Гъби портобело
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Гъби на фурна с лук и кашкавал
- Печени гъби с мащерка и чесън
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Гъбено песто с орехи и пармезан
Коментари към Пилешки бомбички с бекон, гъби и кашкавал