Пилешки бомбички с бекон, гъби и кашкавал
Необходими продукти:
- 4 пилешки гърди без кожа
- 8 фини резена бекон
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 150 грама печурки, изчистени и нарязани ситно
- 100 грама настърган кашкавал
- половин връзка нарязан пресен магданоз
- сол и черен пипер
- 2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
Сгорещете маслото в тиган и запържете гъбите и лука докато омекнат. Оставете настрана. Загрейте фурната на 180 градуса. Разрежете пилешките гърди през средата, но не изцяло.
В купа смесете кашкавала, магданоза и сотираните зеленчуци. Подправете със сол, черен пипер, разбъркайте и напълнете филетата.
Забодете с клечки за зъби долните и горните краища на филето. Увийте с бекон и наредете върху тава, постлана с лист пергамент.
Запечете в продължение на 40-45 минути. Поднесете бомбичките топли с гарнитура по избор.
Да ви е вкусно!
Източник: www.bakeatmidnite.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Ливадна виолетка
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
Коментари към Пилешки бомбички с бекон, гъби и кашкавал