Жулиен

Необходими продукти:
100 грама пресни или замразени гъби
2 парчета лук
1 ч. л. брашно
2-3 с. л. масло
50 мл сметана (20% масленост)
50 грама кашкавал
сол и смлян черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите на ивици, лука на ситно, смесете ги, посолете и сложете пипер. Запържете ги в умерено загрят тиган в продължение на 5-7 минути, разтапяйки предварително маслото. Преди да свалите от котлона прибавете лъжичката брашно. Приготвените гъби разпределете в формички (с вместимост 1 порция) и залейте със сметаната. Настържете кашкавала на едро ренде и поръсете върху сметаната.
Затоплете фурната до 150 градуса и печете до образуването на златиста коричка. За да избегнете загаряне на ястието, ако използвате метални формички, може да ги подредите в широк съд с вода. Това не е необходимо, ако съдовете са керамични.
Жулиенът може да се поднесе като основно ястие или като предястие.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Пиле Жулиен със сос Бешамел
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
- Гъби с чушки и лук, задушени във вино
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Гъбите помагат при деменция
- Задушен боб с гъби и зеленчуци
Коментари към Жулиен