Пилешки терин с орехи, маслини и кашкавал
Необходими продукти:
300 грама пилешка кайма
1 глава лук
100 грама пилешки сърчица
3-4 супени лъжици натрошени орехови ядки
1 супена лъжица лимонов сок
подправки на вкус - сол, бахар, чесън
1 супена лъжица заквасена сметана
5-6 маслини (или повече)
2 супени лъжици настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Обелете лука, разрежете го на няколко парчета и го прибавете към каймата, сложете подправките, сметаната и орехите. Смелете с помощта на блендер.
Пригответе си и цели ядки според броя на сърчицата.
Почистете сърцата и ги мариновайте в лимонов сок с подправки. Нека престоят колкото може по-дълго време (може да направите това от предходния ден).
Сложете по една орехова ядка във всяко от вече маринованите сърца.
Подмажете дъното на подходящ съд с мазнина и разпределете в него каймата, заравнете и в получения слой разположете сърцата с орехите.
Върху тях сложете по половин маслина и поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете ястието в предварително загрята фурна, като затворите съда с капак или покриете с фолио.
Температурата да бъде 180 градуса, а необходимото време е около 40-45 минути.
10 минути преди да извадите ястието от фурната, махнете покритието и оставете повърхността да се запече и да се образува апетитна коричка.
Изчакайте да се охлади малко и тогава нарежете.
Може да поднесете терина и топъл, и студен.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Месо на токачка
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
Коментари към Пилешки терин с орехи, маслини и кашкавал