Пилешки терин с орехи, маслини и кашкавал
Необходими продукти:
300 грама пилешка кайма
1 глава лук
100 грама пилешки сърчица
3-4 супени лъжици натрошени орехови ядки
1 супена лъжица лимонов сок
подправки на вкус - сол, бахар, чесън
1 супена лъжица заквасена сметана
5-6 маслини (или повече)
2 супени лъжици настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Обелете лука, разрежете го на няколко парчета и го прибавете към каймата, сложете подправките, сметаната и орехите. Смелете с помощта на блендер.
Пригответе си и цели ядки според броя на сърчицата.
Почистете сърцата и ги мариновайте в лимонов сок с подправки. Нека престоят колкото може по-дълго време (може да направите това от предходния ден).
Сложете по една орехова ядка във всяко от вече маринованите сърца.
Подмажете дъното на подходящ съд с мазнина и разпределете в него каймата, заравнете и в получения слой разположете сърцата с орехите.
Върху тях сложете по половин маслина и поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете ястието в предварително загрята фурна, като затворите съда с капак или покриете с фолио.
Температурата да бъде 180 градуса, а необходимото време е около 40-45 минути.
10 минути преди да извадите ястието от фурната, махнете покритието и оставете повърхността да се запече и да се образува апетитна коричка.
Изчакайте да се охлади малко и тогава нарежете.
Може да поднесете терина и топъл, и студен.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Бутер баница с кайма
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Задушено пиле с картофи
Коментари към Пилешки терин с орехи, маслини и кашкавал