Цитрусов терин
Необходими продукти:
- 1 портокал
- 1 грейпфрут
- 1 лимон
- 1 мандарина
- вода
- желатин (3-4 листа)
- 1 чаена чаша бяло вино
- 1/2 чаена чаша шампанско
- 2 звездни анасона
- 1/3 чаена чаша захар
Начин на приготвяне:
Обелете цитрусите с нож, като изрежете съвсем малко от вътрешността им. Сложете в купа месестата част, без белите ципи.
Във вода накиснете желатиновите листа.
Налейте виното и шампанското в касерола, добавете звездите анасон и захарта. Когато течността заври, сложете в нея желатиновите листа (отцедени от водата) и свалете от котлона. Разбъркайте, за да се разтворят, и оставете течността да изстине до стайна температура.
Застелете с найлоново фолио малка правоъгълна тавичка за кекс. В нея сложете плодовете и полейте с желатиновата смес. Охладете за 4 часа в хладилник, за да стегне.
Източник:
sodelicious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОМЕР НЕЖЕН БАЛСАМ ЗА РАЗРЕСВАНЕ 250 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОЛИМФАВЕЙН таблетки * 60
ЗЕВ ОЛИО ЗА БРАДА С ТЕЧЕН ЦИТРУС 30 мл
АТИТЮД УНИВЕРСАЛЕН ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ ЦИТРУС 800 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ КОМПЛЕКТ HOMME ТОАЛЕТНА ВОДА 100 мл + ДУШ-ГЕЛ 3 В 1 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Здравни ползи от консумацията на портокали
- Мандарина - ползи за здравето от цитрусовия плод
- Червен портокал
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Ползи за здравето от плода и чая бергамот
- Чай с ром, цитрусов сок и индийско орехче
- Как да обелим и почистим портокала от белите ципи за 1 минута
- Студен безалкохолен цитрусов пунш
- Помело
Коментари към Цитрусов терин