Цитрусов терин

Необходими продукти:
- 1 портокал
- 1 грейпфрут
- 1 лимон
- 1 мандарина
- вода
- желатин (3-4 листа)
- 1 чаена чаша бяло вино
- 1/2 чаена чаша шампанско
- 2 звездни анасона
- 1/3 чаена чаша захар
Начин на приготвяне:
Обелете цитрусите с нож, като изрежете съвсем малко от вътрешността им. Сложете в купа месестата част, без белите ципи.
Във вода накиснете желатиновите листа.
Налейте виното и шампанското в касерола, добавете звездите анасон и захарта. Когато течността заври, сложете в нея желатиновите листа (отцедени от водата) и свалете от котлона. Разбъркайте, за да се разтворят, и оставете течността да изстине до стайна температура.
Застелете с найлоново фолио малка правоъгълна тавичка за кекс. В нея сложете плодовете и полейте с желатиновата смес. Охладете за 4 часа в хладилник, за да стегне.
Източник:
sodelicious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОРТОМОЛ ДЖУНИЪР Ц ПЛЮС ЗА ДЕЦА саше * 30
ЦИТРУС ПРЕСА BERLINGER HAUS - ЧЕРНО/СРЕБРИСТО BH9384
МЕА НАТУРА ДУШ ГЕЛ С НАР 300 мл
КАРЛ МИНК ГРЕЙПФРУТ таблетки * 90
НовКАФЕ МИМИ ДУШ ГЕЛ С ЦИТРУС И БОСИЛЕК 300 мл
ОРТОМОЛ ВИТАЛ МЪЖЕ * 30 дневни дози
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Здравни ползи от консумацията на портокали
- Лимонада от кумкуат
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Студен безалкохолен цитрусов пунш
- Ползи за здравето от плода и чая бергамот
- Как да си захванем цитрусово дръвче с картоф?
- Червен портокал
- Кумкуат
- Пилешки терин със зеленчуци
Коментари към Цитрусов терин