Малинов терин с целувки
Необходими продукти:
250 гр пудра захар
5 жълтъка
2 белтъка
250 мл сметана
1 готов кекс Мадейра
600 гр малини
За целувките:
3 белтъка
175 гр пудра захар
1 лимон
За украса:
пресни ягоди
кайсиев конфитюр
Начин на приготвяне:
Изсипете в малка тенджерка 150 грама от захарта и 100 мл вода, затоплете бавно, докато не се получи прозрачна смес. Увеличете котлона, изчакайте да заври и варете 5-7 минути. Разбийте жълтъците и ги прибавете във врящия сироп, бъркайки непрекъснато, докато не изстине. В отделен съд разбийте белтъците и постепенно добавете останалата захар. Смесете с жълтъците и разбитата сметана. Застелете широка форма с фолио, разрежете кекса на 3 части по дължина, поставете 1 "блат" на дъното на тавата и покрийте с малини. Отгоре сложете слой от яйчния крем. Повторете още 1-2 пъти, докато се изчерпат продуктите и замразете за 1 нощ.
Направете целувките. Разбийте белтъците с 1 с. л. захар и прясно изцеден лимонов сок. След това постепенно прибавете и останалата захар, без да спирате да биете. Извадете терина от формата, сложете в подходящ огнеупорен съд и украсете със сместа за целувки отгоре и отстрани, използвайки сладкарски шприц. Придайте на целувките златист цвят с помощта на кухненска горелка и след това замразете десерта.
Преди да поднесете, украсете с пресни ягоди и кайсиев конфитюр.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Домашни целувки с течен шоколад Нутела
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Целувка
- Торта с блат от целувки със смокини и сметана
- Целувки с крем
- Целувки с орехи и сушени фурми
- Веган целувки от нахутена вода
- Бадемови целувки
- Целувки във формата на зайче за Великден
- Целувки с течен шоколад
Коментари към Малинов терин с целувки