Целувки с крем Маскарпоне и плодове
 
    Необходими продукти
За целувките:
- 2 белтъка
- 150 грама захар
За крема:
- 150 грама Маскарпоне (може Филаделфия или друго подходящо крема сирене без добавки)
- 50 милилитра течна сметана с масленост 33-35%
- 100 грама захар
За украса:
- Плодове по ваш избор (в случая са използвани малини, киви и банани).
Начин на приготвяне:
Целувките направете, като разбиете яйчените белтъци с щипка сол до получаването на пяна (Как да разбиваме белтъците).

Добавете захарта, не прекратявайте процеса на разбиване.

Трябва ви ето такава твърда пяна.

С нея напълнете сладкарски шприц. Ако не разполагате с такъв, използвайте обикновен найлонов плик, чийто ъгъл отрежете. Оформете плоски кръгове с диаметър около 4 сантиметра директно в съда, в който ще печете целувките.

След това сложете от белтъчената маса по контурите на кръга, като по този начин в средата ще се образува празно пространство, което предстои да бъде запълнено с крема.

Поставете тавата във фурната и нека въздушните кошнички се приготвят в продължение на час при температура от 100 градуса.

През това време се заемете с крема.
Разбийте с миксер течната сметана заедно със захарта.

Добавете Маскарпонето и разбъркайте.

Избраните плодове обелете, почистете и нарежете на малки парчета.

Щом целувките бъдат готови, напълнете ги с крема и украсете десерта с плодовете.


Добър апетит!
Източник: say7.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Торта Маскарпоне с ягоди и бадеми
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Торта с блат от целувки със смокини и сметана
- Бананов крем с маскарпоне (за торти и сладкиши)
- Сос за спагети от горгонзола и маскарпоне
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон





Коментари към Целувки с крем Маскарпоне и плодове