Целувки с крем Маскарпоне и плодове
Необходими продукти
За целувките:
- 2 белтъка
- 150 грама захар
За крема:
- 150 грама Маскарпоне (може Филаделфия или друго подходящо крема сирене без добавки)
- 50 милилитра течна сметана с масленост 33-35%
- 100 грама захар
За украса:
- Плодове по ваш избор (в случая са използвани малини, киви и банани).
Начин на приготвяне:
Целувките направете, като разбиете яйчените белтъци с щипка сол до получаването на пяна (Как да разбиваме белтъците).
Добавете захарта, не прекратявайте процеса на разбиване.
Трябва ви ето такава твърда пяна.
С нея напълнете сладкарски шприц. Ако не разполагате с такъв, използвайте обикновен найлонов плик, чийто ъгъл отрежете. Оформете плоски кръгове с диаметър около 4 сантиметра директно в съда, в който ще печете целувките.
След това сложете от белтъчената маса по контурите на кръга, като по този начин в средата ще се образува празно пространство, което предстои да бъде запълнено с крема.
Поставете тавата във фурната и нека въздушните кошнички се приготвят в продължение на час при температура от 100 градуса.
През това време се заемете с крема.
Разбийте с миксер течната сметана заедно със захарта.
Добавете Маскарпонето и разбъркайте.
Избраните плодове обелете, почистете и нарежете на малки парчета.
Щом целувките бъдат готови, напълнете ги с крема и украсете десерта с плодовете.
Добър апетит!
Източник: say7.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Бадемови целувки
- Целувки с орехи и сушени фурми
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Препечен сандвич с маскарпоне и чери домати
- Как да си направим домашно Маскарпоне за 5 минути
- Плодова салата от ягоди, малини с крем от маскарпоне и сметана
- Целувка
- Лимонов крем-десерт с маскарпоне
Коментари към Целувки с крем Маскарпоне и плодове