Голяма целувка с плодове и сметана
Необходими продукти:
- 4 големи белтъка от яйца
- щипка сол
- 1 чаена чаша пудра захар
- 1 чаена лъжица царевично нишесте
- 2 чаена лъжица бял винен оцет
- 1 чаена лъжица ванилия
- 2 чаени чаши сметана за разбиване
- 2 чаени чаши горски плодове
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 150 градуса и застелете с хартия за печене голяма тава.
В купа разбийте белтъците с щипка сол, докато се получат меки върхове. Добавете бавно и постепенно захарта, като не спирате да бъркате - за около 7 минути. Накрая прибавете оцета, царевичното нишесте и ванилията.
Трябва да имате гъста смес за целувки.
Сложете я в центъра на приготвената тавичка и оформете кръг с диаметър около 12-15 сантиметра. В центъра направете малък кладенец.
Сложете във фурната и веднага намалете температурата на 120 градуса. Печете за 1 час и 15 минути, докато се втвърди.
Изключете фурната и оставете да се изстуди напълно в нея за минимум 2 часа или за една нощ.
Прехвърлете в плато за сервиране.
Разбийте сметаната и напълнете кладенеца с нея, както и леко измажете отгоре. Поставете плодовете и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Коментари към Голяма целувка с плодове и сметана