Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Ябълкови целувки с желатин и ванилия

Ябълкови целувки с желатин и ванилия

Ябълкови целувки с желатин и ванилия - изображение

Необходими продукти:

  • 4 ябълки
  • 2 белтъка
  • 700 грама захар
  • ванилова захар на вкус
  • 160 милилитра вода
  • 30 грама желатин
  • пудра захар на вкус

 

Начин на приготвяне:

Залейте желатина с вода, оставете да набъбне и да се разтвори.

Ябълките измийте, разрежете на две, отстранете сърцевината им и ги изпечете във фурната при температура от 180 градуса за около 20-25 минути (трябва да омекнат).

ябълки

След това ги обелете и разбийте с миксер или смелете с помощта на блендер, за да се получи пюре. То трябва да бъде 250 грама. Към него прибавете белтъците и ваниловата захар, като не спирате да бъркате.

ябълки

Консистенцията трябва да се получи със светъл цвят.

Желатина затоплете, но не кипвайте. Нека се охлади малко и започнете да го наливате на тънка струя към сместа,като разбивате. Сварете сироп от разтворената във водата захар и него налейте в сместа.

желатин

С помощта на шприц направете целувки, които подредете директно в тава.

целувки

Приберете в хладилника за едно денонощие, след което поднесете сладките, поръсени с пудра захар.

целувки

Вариант е да ги изпечете за 30 минути във фурната. Тогава ще се получи суфле с ябълков привкус.

целувки

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецепти