Ябълкови целувки с желатин и ванилия
Необходими продукти:
- 4 ябълки
- 2 белтъка
- 700 грама захар
- ванилова захар на вкус
- 160 милилитра вода
- 30 грама желатин
- пудра захар на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с вода, оставете да набъбне и да се разтвори.
Ябълките измийте, разрежете на две, отстранете сърцевината им и ги изпечете във фурната при температура от 180 градуса за около 20-25 минути (трябва да омекнат).
След това ги обелете и разбийте с миксер или смелете с помощта на блендер, за да се получи пюре. То трябва да бъде 250 грама. Към него прибавете белтъците и ваниловата захар, като не спирате да бъркате.
Консистенцията трябва да се получи със светъл цвят.
Желатина затоплете, но не кипвайте. Нека се охлади малко и започнете да го наливате на тънка струя към сместа,като разбивате. Сварете сироп от разтворената във водата захар и него налейте в сместа.
С помощта на шприц направете целувки, които подредете директно в тава.
Приберете в хладилника за едно денонощие, след което поднесете сладките, поръсени с пудра захар.
Вариант е да ги изпечете за 30 минути във фурната. Тогава ще се получи суфле с ябълков привкус.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни целувки с течен шоколад Нутела
- Целувка
- Торта с блат от целувки със смокини и сметана
- Целувки с крем
- Целувки с орехи и сушени фурми
- Веган целувки от нахутена вода
- Бадемови целувки
- Целувки във формата на зайче за Великден
- Целувки с течен шоколад
- Лешникови целувки с шоколад
Коментари към Ябълкови целувки с желатин и ванилия