Маринована свинска пържола
Необходими продукти:
500-600 грама свинско месо (с кост)
лук
босилек
За маринатата:
червен пипер
черен пипер
олио
сол
пресен босилек
чесън
Начин на приготвяне:
Направете марината, смесвайки всички продукти за нея, чесънът намачкайте. След това с нея натрийте подготвените пържоли. Покрийте дъното на чиния или друг съд с найлоново фолио, поставете месото, върху него - слой нарязан лук, отново пържола, пак лук и така, докато продуктите се изчерпат. Увийте всичко във фолиото, за да не изтече сокът и оставете да се маринова в хладилник от 2 до 24 часа (изборът е ваш).
След като се мариноват, изпечете пържолите в тиган, застлан с хартия за печене. Този метод е подходящ и за приготвяне на риба. Плюсът на технологията е, че на месото не се образува кора.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско с домати и лук на фурна
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Месо от дива свиня – хранителен състав и ползи за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Традиционна капама по бански
- Свинско бон филе с гъби
Коментари към Маринована свинска пържола