Печено свинско със сос от череши и вино
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша вино порто руби
- 1/2 чаена чаша конфитюр от череши
- 1 чаена лъжичка прясна мащерка, наситнена
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1 и 1/4 чаени лъжички сол
- 1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
- 1 свинско контрафиле
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 супена лъжица краве масло
- клончета мащерка (по желание)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса.
Кипнете виното за 10 минути, добавете конфитюра от череши, разбъркайте и гответе 45 секунди. Свалете от котлона и овкусете с прясната мащерка.
Комбинирайте чесъна на прах, солта и черния пипер и овкусете свинското контрафиле с подправките. Запържете месото в загрят зехтин до кафяв загар от всички страни.
Прехвърлете в намазнена тавичка и овкусете с кравето масло. Запечете за 20 минути в загрятата фурна, след което полейте месото с половината сос от череши и запечете за още 5 минути. Извадете от фурната, полейте с останалия сос и оставете да престои 10 минути.
Нарежете крехкото месо на тънки парчета, гарнирайте с клончета мащерка по желание и сервирайте.
Приятен апетит!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Свински врат с дюли и червено вино
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
Коментари към Печено свинско със сос от череши и вино