Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пържено свинско с мащерка и домати

Пържено свинско с мащерка и домати

Пържено свинско с мащерка и домати - изображение

Необходими продукти:

  • 300-400 грама свинско месо
  • 3-4 чаени лъжици зехтин
  • 1-2 стръка мащерка
  • по щипка сол и пипер
  • 1 чаена лъжица лимонов сок
  • 1-2 чаени лъжици мед (по желание)
  • 1-2 чаени лъжици балсамов оцет
  • 150 грама домати (най-добре използвайте чери)

 

Начин на приготвяне:

Измийте месото под студена течаща вода и го подсушете. Нарежете на порции, подправете ги и напръскайте с лимонов сок. Ако желаете, използвайте и малко мед. Оставете да се маринова за 25 минути.

Налейте в тиган зехтина (може да го замените със слънчогледово олио), в който сложете и стръковете мащерка, а ако решите и 1-2 скилидки чесън.

мащерка

Щом мазнината се сгорещи и поеме ароматите, извадете мащерката (и чесъна, ако сте използвали) и тогава изпържете свинското до златиста коричка (от двете страни) на средна температура (може да затворите съда с капак).

свинско месо

Щом бъде готово, извадете и увийте във фолио, за да се запази топло, докато приключите с приготвянето на гарнитурата.

В същия зехтин сложете доматите, внимателно ги разбъркайте, за да не се развали целостта им.

чери домати

Добавете балсамовия оцет и подправки на вкус. Нека се пържат 5-7 минути.

домати

Вече може да поднесете свинското с готовите домати, като е вариант да поднесете ястието със стръка мащерка, който използвахте по-рано.

свинско месо

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева

Източник: recepti.su

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноАнкетиЛайфстайл