Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
Необходими продукти:
- 500 грама свински черен дроб (или говежди)
- 2 пресни домата
- 2 средни глави лук
- 50 грама сланина
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте дроба, нарежете го на парчета, лука, доматите нарежете на кръгчета с дебелина около 0,5 сантиметра, сланината също на неголеми парчета.
Започнете да нанизвате подготвените продукти на шишчета, редувайки черен дроб, сланина, лук, домат. След това овкусете със сол и черен пипер и ги изпечете във фурната, като поставите решетката на най-ниското ниво. Периодично обръщайте шишчетата.
Може да ги поднесете със сварен ориз, да поръсите с нарязан пресен магданоз или зелен лук.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Свинско с домати и лук на фурна
- Рецепти за свинска пача чорба
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържено свинско със стар лук
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Свински врат с дюли и червено вино
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
Коментари към Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна