Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Гювечета от черен дроб със спагети

Гювечета от черен дроб със спагети

Гювечета от черен дроб със спагети - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама черен дроб по избор
  • 2 глави лук
  • 5 супени лъжици мас или масло за изпържване на лука
  • 1,5 супени лъжици месен бульон
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • сол на вкус
  • 1/2 връзка копър
  • 500 грама спагети
  • 15 грама масло за варенето на спагетите


Начин на приготвяне:

Почистете дроба от ципи, жили и всякакви ненужни части, нарежете го на парчета с размер около 1,5 сантиметра. Запържете ги за 2-3 минути в маслото на среден огън. Не подсолявайте на този етап, защото дробът ще омекне.

Обелете, измийте и наситнете главите кромид. Задушете за 2-3 минути до златисто (междувременно бъркайте), след това прибавете доматеното пюре, разбъркайте, варете 1-2 минути и свалете от котлона.

Сложете спагетите в 5 литра вряща вода, в която сложете 1 супена лъжица масло. Варете 3 минути, изключете котлона и ги оставете да престоят във водата, докато омекнат. Тогава изцедете течността, като използвате гевгир.

Разпределете парчетата черен дроб в гювечета, следват спагетите и накрая лука с доматеното пюре. Подсолете на вкус и залейте с бульона. Затворете гювечетата с капаци, поставете във фурната и гответе около 20 минути.

Нарежете ситно копъра, с него поръсете готовото ястие.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...Здравни съветиЛюбопитноЛайфстайл