Задушен телешки дроб с топено сирене, копър, чесън и лук
Необходими продукти:
- 1,5 килограма телешки черен дроб
- 300 грама топено сирене
- 25 грама копър
- 4 скилидки чесън
- сол на вкус
- 3 глави лук
- 500 грама кисело мляко
- 200 милилитра вода
- олио на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете дроба от ципите, нарежете го на средно големи парчета. Главите кромид обелете, превърнете ги в полукръгчета, които изпържете до златисто в малко олио. След това прибавете дроба и гответе на среден огън до образуване на румена коричка. Тогава налейте водата и задушавайте няколко минути.
Топеното сирене нарежете на парченца, сложете ги при дроба заедно с киселото мляко, чесъна, накълцания пресен копър и задушете за още 10 минути.
Подсолете ястието на вкус и го поднесете горещо.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Свински черен дроб в було (пържен)
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Черен дроб със зеленчуци в гювече
- Говежди черен дроб
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Телешки черен дроб с лук и коняк
- Пастет от черен дроб с лук и моркови
- Шишчета от свински черен дроб в було (на жар)
- Пикантни пилешки дробчета в бекон
- Салата от черен дроб с кисели краставички, кашкавал и яйца
Коментари към Задушен телешки дроб с топено сирене, копър, чесън и лук