Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Задушен телешки дроб с топено сирене, копър, чесън и лук

Задушен телешки дроб с топено сирене, копър, чесън и лук

Задушен телешки дроб с топено сирене, копър, чесън и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 1,5 килограма телешки черен дроб
  • 300 грама топено сирене
  • 25 грама копър
  • 4 скилидки чесън
  • сол на вкус
  • 3 глави лук
  • 500 грама кисело мляко
  • 200 милилитра вода
  • олио на вкус


Начин на приготвяне:

Почистете дроба от ципите, нарежете го на средно големи парчета. Главите кромид обелете, превърнете ги в полукръгчета, които изпържете до златисто в малко олио. След това прибавете дроба и гответе на среден огън до образуване на румена коричка. Тогава налейте водата и задушавайте няколко минути.

Топеното сирене нарежете на парченца, сложете ги при дроба заедно с киселото мляко, чесъна, накълцания пресен копър и задушете за още 10 минути.

Подсолете ястието на вкус и го поднесете горещо.

Телешки дроб с топено сирене и лук

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...