Шишчета от свински черен дроб в було (на жар)

Необходими продукти:
- 1,5 килограма свински черен дроб (пресен)
- свинско було
- глава кромид лук
- връзка пресен магданоз
- лимон
- сол, черен пипер и други подправки по ваш избор
Начин на приготвяне:
Измийте добре дроба, почистете го старателно от ципите (колкото е възможно) и нарежете на парчета с големина около 4-5 сантиметра. Сложете в тенджера и добавете ситно нарязаните кромид, магданоз, подправете и напръскайте с лимонов сок. Разбъркайте и оставете дробът да се маринова за 15-20 минути.
Разстелете булото върху подходяща повърхност и нарежете на квадрати, достатъчно големи, за да увиете всяко парче дроб поотделно (може да оставите магданоза, полепен по парченцата).
Трябва да завиете плътно хапките от всички страни, за да не прегорят.
Нанижете плътно на шишчета, които изпечете на дървени въглища за 5-10 минути (времето зависи от размера на парчетата черен дроб).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ ПЕРИЛА капсули * 150 SANCT BERNHARD
ЛИВЪРКЛИЪР капсули * 40 DEEP AYURVEDA
ВЕРТИКАЛЕН ГРИЛ CHEF-O-MATIC
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Варен телешки дроб в марината от лук и горчица
- Гъбени шишчета в марината от соев сос, лимон и чесън
- Свински черен дроб в було (пържен)
- Мариновани свински шишчета с тиквички, гъби, лук и ананас
- Паниран свински дроб с лук в масло
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Предястие от черен дроб на треска с рулца от раци, яйца и кашкавал
- Задушен телешки дроб с топено сирене, копър, чесън и лук
- Телешки черен дроб с лук и коняк
Коментари към Шишчета от свински черен дроб в було (на жар)