Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Шишчета от свински черен дроб в було (на жар)

Шишчета от свински черен дроб в було (на жар)

Шишчета от свински черен дроб в було (на жар) - изображение

Необходими продукти:

  • 1,5 килограма свински черен дроб (пресен)
  • свинско було
  • глава кромид лук
  • връзка пресен магданоз
  • лимон
  • сол, черен пипер и други подправки по ваш избор


Начин на приготвяне:

Измийте добре дроба, почистете го старателно от ципите (колкото е възможно) и нарежете на парчета с големина около 4-5 сантиметра. Сложете в тенджера и добавете ситно нарязаните кромид, магданоз, подправете и напръскайте с лимонов сок. Разбъркайте и оставете дробът да се маринова за 15-20 минути.

Разстелете булото върху подходяща повърхност и нарежете на квадрати, достатъчно големи, за да увиете всяко парче дроб поотделно (може да оставите магданоза, полепен по парченцата).

Трябва да завиете плътно хапките от всички страни, за да не прегорят.

Нанижете плътно на шишчета, които изпечете на дървени въглища за 5-10 минути (времето зависи от размера на парчетата черен дроб).

 

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...