Шишчета от калмари с риба и гарнитура от гриловани зеленчуци
Необходими продукти:
- 4 обелени и почистени калмара
- 1 неголям стек сьомга
- маслини
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица оцет (бял винен)
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 1 чаена лъжица провансалски подправки
- 1 чаена лъжица захар
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1 тиквичка
- 1 патладжан
- 2 сладки чушки (1 жълта и 1 червена)
- 2 глави червен лук
Начин на приготвяне:
Отстранете кожата на рибата, разделете стека на две части.
Направете марината от зехтина, двата оцета, лимоновия сок, захарта, солта и провансалските подправки. С нея намажете сьомгата и калмарите, оставете за час.

През това време се заемете с гарнитурата.
Нарежете тиквичката, лука, чушката и патладжана на кръгчета, изпечете ги от двете страни без мазнина в грил тиган.

Извадете ги в купа, подсолете и полейте със зехтин.
Калмарите нарежете на 4 дълги ивици, а рибата - на неголеми кубчета.

Увийте по парче стек в калмарите и нанижете хапките върху шишчета, редувайки с маслини.

Изпържете ги от всички страни за по една минута, ако предпочитате, завъртете шишчетата за по още 60 секунди.
Поднесете ги върху легло от грилованите зеленчуци.

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eat-me.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВЕРТИКАЛЕН ГРИЛ CHEF-O-MATIC
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Калмари - ползи, вреди и хранителен състав
- Пържени калмари в хрупкава панировка от ядки
- Задушени калмари с магданоз и чесън
- Гъбени шишчета в марината от соев сос, лимон и чесън
- Салата от калмари с авокадо, крутони и кашкавал
- Салата от калмари с краставици, маслини и лук
- Мариновани свински шишчета с тиквички, гъби, лук и ананас
- Картофи с калмари на фурна
- Шишчета от свински черен дроб в було (на жар)
- Шишчета с тортелини, чушка, колбас и маслини
Коментари към Шишчета от калмари с риба и гарнитура от гриловани зеленчуци