Мариновани пилешки шишчета с фъстъчено масло и лимонов сок
Необходими продукти:
- 700 грама пилешки гърди
- сол, черен пипер, червен пипер
- зехтин и лимонов сок на вкус
- 2 супени лъжици фъстъчено масло
- 2 пресовани скилидки чесън
- 50 грама смлени фъстъци
- пресен магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото месо на жулиени и ги сложете в купа. Подправете със сол, черен и червен пипер на вкус. Прибавете фъстъченото масло, чесъна, зехтин и лимонов сок на вкус.
Разбъркайте сместа и охладете за час. Наредете месото на дървени шишчета, загрейте скара и го изпечете.
Подредете в плато, поръсете с пресен магданоз и смлени фъстъчени ядки. Поднесете ястието, гарнирано с резенчета свеж лимон.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: lifeshelives.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе Капрезе
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Мариновани пилешки шишчета с фъстъчено масло и лимонов сок