Мариновани пилешки шишчета с фъстъчено масло и лимонов сок

Необходими продукти:
- 700 грама пилешки гърди
- сол, черен пипер, червен пипер
- зехтин и лимонов сок на вкус
- 2 супени лъжици фъстъчено масло
- 2 пресовани скилидки чесън
- 50 грама смлени фъстъци
- пресен магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото месо на жулиени и ги сложете в купа. Подправете със сол, черен и червен пипер на вкус. Прибавете фъстъченото масло, чесъна, зехтин и лимонов сок на вкус.
Разбъркайте сместа и охладете за час. Наредете месото на дървени шишчета, загрейте скара и го изпечете.
Подредете в плато, поръсете с пресен магданоз и смлени фъстъчени ядки. Поднесете ястието, гарнирано с резенчета свеж лимон.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: lifeshelives.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВЕРТИКАЛЕН ГРИЛ CHEF-O-MATIC
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с мед и горчица
- Руладини с бекон на фурна
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Мариновани пилешки шишчета с фъстъчено масло и лимонов сок