Пилешки шишчета със зеленчуци на скара и песто от рукола
Необходими продукти
за пестото:
- 2 чаши бейби листа рукола
- 1 чаша пресни листа босилек
- 1/4 чаша печени кедрови ядки
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 чаена лъжичка морска сол
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
- 4 супени лъжици зехтин екстра върджин
за шишчетата:
- 1 малка тиквичка, нарязана на полумесеци
- 1 малка жълта тиква, нарязана на полумесеци
- 1 малка глава сладък лук, нарязан на 8 парчета
- 1 чаена лъжичка оцет
- 1 супена лъжица зехтин екстра върджин
- 600 грама пилешки гърди, нарязани на хапки
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне
пестото от рукола:
Блендирайте до хомогенна и гладка консистенция руколата, босилека, кедровите ядки, чесъна, лимоновия сок, солта, черния пипер и 4 супени лъжици зехтин.
шишчетата:
Сложете в купа нарязаните на полумесеци тиквички, тиква и лук и овкусете с оцет, 2 супени лъжици от пестото и 1 супена лъжица зехтин. Овкусете в отделна купа пилешкото месо с 2 супени лъжици песто.
Загрейте предварително скарата и я намазнете. Нанижете на шишчета пилешкото месо и зеленчуците последователно и гриловайте за около 4 минути на страна или до готовност. Сервирайте шишчетата с пестото от рукола.
Приятен апетит!
Източник:
myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе Капрезе
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешки шишчета със зеленчуци на скара и песто от рукола