Пилешки гърди с фурми
Необходими продукти:
2 парчета пилешки гърди
100 грама фурми
1-2 с. л. масло
чесън, сол и смлян черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Отстранете костта и кожата от гърдите. Сложете ги върху найлоново фолио, начукайте ги добре, трябва да получите пласт с дебелина около 1 см. Подправете месото с чесън, счукан със сол. Фурмите измийте, нарежете и разпределете равномерно върху гърдите (може да овкусите със сол и пипер). Навийте на рула с помощта на фолиото и прикрепете, използвайки клечки за зъби, за да останат рулата цели. Всяко от тях натрийте със сол, пипер и малко размекнато масло. След това ги запържете в силно нагорещено масло от всички страни до образуване на златиста коричка, после намалете огъня и пържете до пълна готовност. Не препържвайте, гърдите стават много бързо. Готовността може да проверите с нож: прободете месото и ако сокът от него е прозрачен, значи рулата са готови.
Сложете в чиния зелена салата, подредете нарязаните на парчета рула и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ ORIENTAL ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовКОНЦЕНТРИРАН СОК ОТ КИТАЙСКИ ФУРМИ флакон 50 мл * 8 TIENS
Безплатна доставка за България!БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА БИЛКОЛЕТИЕ 100 мл
БРАШНО ОТ ФУРМИ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗА ДЕЦА 100 мл
МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА И КОКОС МИКС 200 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Как да си захванем финикова палма от костилка на фурма
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Цветни рулца от тортила питки
Коментари към Пилешки гърди с фурми