Гъбени шишчета в марината от соев сос, лимон и чесън
Необходими продукти:
- 300 грама средно големи печурки
- по 2 супени лъжици олио и соев сос
- копър на вкус
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- 1/2 чаена лъжица сладък червен пипер
- 1 скилидка чесън (или използвайте сух, на прах)
Необходими продукти:
Не измивайте гъбите само ги избършете, след което сложете в найлонов пакет.
Смесете червения пипер със ситно нарязан копър и намачканата чеснова скилидка. Изсипете подправките при печурките, налейте олиото, соевия сос и лимоновия сок.
Завържете пакета и го разклатете, за да може печурките да се овкусят. Оставете ги да се мариноват за 10-15 минути и нанижете на дървени шишчета.
Подредете ги в тава и поставете във фурната за 12-15 минути при 200-230 градуса.
Гъбите се получават сочни и вкусни, поднесете ги веднага.
Бихте могли да изпечете на дървени въглища или на скара.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Свинско с гъби в сметана
- Зимна припънка, Зимненка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
Коментари към Гъбени шишчета в марината от соев сос, лимон и чесън