Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Гъбени шишчета в марината от соев сос, лимон и чесън

Гъбени шишчета в марината от соев сос, лимон и чесън

Гъбени шишчета в марината от соев сос, лимон и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама средно големи печурки
  • по 2 супени лъжици олио и соев сос
  • копър на вкус
  • 1 чаена лъжица лимонов сок
  • 1/2 чаена лъжица сладък червен пипер
  • 1 скилидка чесън (или използвайте сух, на прах)

 

Необходими продукти:

Не измивайте гъбите само ги избършете, след което сложете в найлонов пакет.

Смесете червения пипер със ситно нарязан копър и намачканата чеснова скилидка. Изсипете подправките при печурките, налейте олиото, соевия сос и лимоновия сок.

Завържете пакета и го разклатете, за да може печурките да се овкусят. Оставете ги да се мариноват за 10-15 минути и нанижете на дървени шишчета.

Подредете ги в тава и поставете във фурната за 12-15 минути при 200-230 градуса.

Гъбите се получават сочни и вкусни, поднесете ги веднага.

Бихте могли да изпечете на дървени въглища или на скара.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиБотаникаЛюбопитноХрани и ястияСнимкиНовиниСъставкиДиетиЛайфстайлПроизводителиПсихологияКлинични пътекиЗдравни съветиИсторияАлт. медицина