Гъбени сандвичи с кашкавал

Необходими продукти:
- 100 грама пресни печурки
- 1 малка глава лук
- 100 грама настърган кашкавал
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- стръкчета магданоз за украса
- по щипка сол и прясно смлян черен пипер
- 1 скилидка чесън
- 1-2 супени лъжици растително олио без мирис
- 30 грама краве масло
- хляб/франзела
Начин на приготвяне:
Нарежете печурките на тънки плочки. Лука накълцайте ситно и изпържете до омекване в растителната мазнина. Тогава прибавете гъбите и ги пържете 3-4 минути, като междувременно бъркате. Подсолете, поръсете с щипка смлян черен пипер, добавете пресованата чеснова скилидка.
Кашкавала смесете със сметаната.
Нарежете хляба на филии, които намажете от едната страна с масло. След това разпределете гъбената запръжка, а върху нея - кашкавала със сметаната.
Сложете сандвичите за четвърт час в загрята на 200 градуса фурна. Когато се покрият с апетитна коричка, украсете ги с пресен магданоз и поднесете горещи.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: menu-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САНДВИЧ ТОСТЕР ACADO
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Топъл сандвич със сирена на тиган
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
- Навършват се 250 години от създаването на сандвича
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Гъби с чушки и лук, задушени във вино
Коментари към Гъбени сандвичи с кашкавал