Задушени гъби с крутони и лук в сметана

Необходими продукти:
- 200 грама хляб
- 500 грама гъби (печурки)
- 2 глави кромид лук
- 1 чаена чаша сметана (заквасена)
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на кубчета, които изпържете до златисто в малко количество олио. Подсолете.
В отделен съд изпържете лука и към него добавете нарязаните гъби. След това сложете сметаната, разбъркайте и затворете тигана с капак.
Оставете да се задушава 15-20 минути.
Когато се изпари част от водата, добавете хрупкавите крутоните и оставете ястието на огъня още 10 минути под капак.
Спокойно може да го определим като топла салата. Лесна и бърза е за приготвяне, продуктите са най-обикновени, за разлика от крайния резултат. Опитайте!
Добър апетит!
Източник: gotovimsamidoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Гъби на фурна с лук и кашкавал
- Печени гъби с мащерка и чесън
- Гъбена салата с моркови, кашкавал и кисели краставички
- Гъбено песто с орехи и пармезан
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Пресни бели гъби
- Пица с гъби, сирена и чесън
- Печени гъби с пармезан и чесън
- Жулиен в легло от картофи
- Сьомга Марсала с гъби и кафяв ориз
Коментари към Задушени гъби с крутони и лук в сметана