Задушени гъби с крутони и лук в сметана
![Задушени гъби с крутони и лук в сметана - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/gubi-s-parchentsa-hliab-luk-i-smetana.jpg)
Необходими продукти:
- 200 грама хляб
- 500 грама гъби (печурки)
- 2 глави кромид лук
- 1 чаена чаша сметана (заквасена)
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на кубчета, които изпържете до златисто в малко количество олио. Подсолете.
В отделен съд изпържете лука и към него добавете нарязаните гъби. След това сложете сметаната, разбъркайте и затворете тигана с капак.
Оставете да се задушава 15-20 минути.
Когато се изпари част от водата, добавете хрупкавите крутоните и оставете ястието на огъня още 10 минути под капак.
Спокойно може да го определим като топла салата. Лесна и бърза е за приготвяне, продуктите са най-обикновени, за разлика от крайния резултат. Опитайте!
Добър апетит!
Източник: gotovimsamidoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Пържени гъби със сметана и лук
- Гъби с праз и кашкавал
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Пълнени гъби с бекон и кашкавал
- Гъби портобело
- Двуспорова печурка
Коментари към Задушени гъби с крутони и лук в сметана