Задушени гъби с крутони и лук в сметана

Необходими продукти:
- 200 грама хляб
- 500 грама гъби (печурки)
- 2 глави кромид лук
- 1 чаена чаша сметана (заквасена)
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на кубчета, които изпържете до златисто в малко количество олио. Подсолете.
В отделен съд изпържете лука и към него добавете нарязаните гъби. След това сложете сметаната, разбъркайте и затворете тигана с капак.
Оставете да се задушава 15-20 минути.
Когато се изпари част от водата, добавете хрупкавите крутоните и оставете ястието на огъня още 10 минути под капак.
Спокойно може да го определим като топла салата. Лесна и бърза е за приготвяне, продуктите са най-обикновени, за разлика от крайния резултат. Опитайте!
Добър апетит!
Източник: gotovimsamidoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Задушени гъби в бира и масло
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Полска печурка, Червенушка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Полската сърнела
- Гъби портобело
- Сладки гъбки
Коментари към Задушени гъби с крутони и лук в сметана