Задушени гъби с крутони и лук в сметана

Необходими продукти:
- 200 грама хляб
- 500 грама гъби (печурки)
- 2 глави кромид лук
- 1 чаена чаша сметана (заквасена)
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на кубчета, които изпържете до златисто в малко количество олио. Подсолете.
В отделен съд изпържете лука и към него добавете нарязаните гъби. След това сложете сметаната, разбъркайте и затворете тигана с капак.
Оставете да се задушава 15-20 минути.
Когато се изпари част от водата, добавете хрупкавите крутоните и оставете ястието на огъня още 10 минути под капак.
Спокойно може да го определим като топла салата. Лесна и бърза е за приготвяне, продуктите са най-обикновени, за разлика от крайния резултат. Опитайте!
Добър апетит!
Източник: gotovimsamidoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Гъби с чушки и лук, задушени във вино
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Гъбите помагат при деменция
- Задушен боб с гъби и зеленчуци
Коментари към Задушени гъби с крутони и лук в сметана