Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Сладки гъбки

Сладки гъбки

Сладки гъбки - изображение

Необходими продукти:


  • 125 грама меко масло
  • 1 чаена чаша пудра захар
  • 2 яйца
  • 10 милилитра бадемов екстракт
  • 300 грама брашно
  • 100 грама царевично нишесте
  • 10 грама бакпулвер
  • 2 супени лъжици какао на прах
  • 2 супени лъжици фина пудра захар


Начин на приготвяне:


С миксер разбийте маслото и пудрата захар. Прибавете яйцата, бадемовата есенция и разбийте отново до хомогенност. Смесете брашното, нишестето, бакпулвера и налейте сместа. Направете тесто.

Загрейте фурната на 180 градуса и застелете тава с лист пергамент. С помощта на лъжица вземете от тестото и оформете топчета, които подредете върху хартията.

Използвайте гърлото на бутилка, без капачка, за да създадете ефекта на сладките. Потопете го във вода, след това в какао и внимателно притеснете всяка сладка.

сладки гъбки

По същия начин направете останалите гъбки. Изпечете за 12-15 минути, охладете и внимателно подредете. Поднесете и се насладете.

Да ви е сладко!

Източник: all-thats-jas.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноБотаникаЛайфстайлНовиниЗдравни съвети