Сладки гъбки
Необходими продукти:
- 125 грама меко масло
- 1 чаена чаша пудра захар
- 2 яйца
- 10 милилитра бадемов екстракт
- 300 грама брашно
- 100 грама царевично нишесте
- 10 грама бакпулвер
- 2 супени лъжици какао на прах
- 2 супени лъжици фина пудра захар
Начин на приготвяне:
С миксер разбийте маслото и пудрата захар. Прибавете яйцата, бадемовата есенция и разбийте отново до хомогенност. Смесете брашното, нишестето, бакпулвера и налейте сместа. Направете тесто.
Загрейте фурната на 180 градуса и застелете тава с лист пергамент. С помощта на лъжица вземете от тестото и оформете топчета, които подредете върху хартията.
Използвайте гърлото на бутилка, без капачка, за да създадете ефекта на сладките. Потопете го във вода, след това в какао и внимателно притеснете всяка сладка.
По същия начин направете останалите гъбки. Изпечете за 12-15 минути, охладете и внимателно подредете. Поднесете и се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: all-thats-jas.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Канелени сладки с мед
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Сладки гъбки