Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пържени печурки в соев сос

Пържени печурки в соев сос

Пържени печурки в соев сос - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама пресни гъби (печурки)
  • 2 глави лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • пресни магданоз и копър
  • 100 милилитра соев сос
  • черен пипер и сол
  • олио

 

Начин на приготвяне:

Измийте печурките под течаща вода, но направете това бързо, за да не поемат много от течността.

Нарежете ги на резени и изпържете в горещото олио.

Главите лук обелете и нарежете на кубчета.

Добавете ги в съда при гъбите, когато се изпари всичката течност и гъбите започнат да се зачервяват.

Щом лукът стане прозрачен, добавете накълцаните копър и магданоз.

Веднага след това сложете намачканите чеснови скилидки.

Налейте соевия сос и задушете всичко за 1-2 минути.

Опитайте и подсолете, ако е необходимо. Подправете с малко черен пипер.

Изключете котлона и оставете съда върху него, докато гъбите се охладят (през това време ще поемат всички аромати и вкусове).

След това може да поднесете.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източници: alimero.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиБотаникаЛюбопитноХрани и ястияСнимкиНовиниСъставкиДиетиПсихологияПроизводителиЛайфстайлЗдравни съветиАлт. медицинаКлинични пътекиИстория