Пържени печурки в соев сос

Необходими продукти:
- 500 грама пресни гъби (печурки)
- 2 глави лук
- 3-4 скилидки чесън
- пресни магданоз и копър
- 100 милилитра соев сос
- черен пипер и сол
- олио
Начин на приготвяне:
Измийте печурките под течаща вода, но направете това бързо, за да не поемат много от течността.
Нарежете ги на резени и изпържете в горещото олио.
Главите лук обелете и нарежете на кубчета.
Добавете ги в съда при гъбите, когато се изпари всичката течност и гъбите започнат да се зачервяват.
Щом лукът стане прозрачен, добавете накълцаните копър и магданоз.
Веднага след това сложете намачканите чеснови скилидки.
Налейте соевия сос и задушете всичко за 1-2 минути.
Опитайте и подсолете, ако е необходимо. Подправете с малко черен пипер.
Изключете котлона и оставете съда върху него, докато гъбите се охладят (през това време ще поемат всички аромати и вкусове).
След това може да поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източници: alimero.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Омлет с печурки и лук
- Двуспорова печурка
- Гъбени шишчета в марината от соев сос, лимон и чесън
- Пълнени печурки с крема сирене, бекон и пармезан
- Ядливи ли са всички култивирани гъби, какво да правим при отравяне?
- Ризото с тиквички, пилешко, бекон и гъби
- Гъбена салата с моркови, кашкавал и кисели краставички
- Сьомга Марсала с гъби и кафяв ориз
Коментари към Пържени печурки в соев сос