Бързи гювечета с картофи, гъби и яйце

Необходими продукти:
- 2 глави лук
- 2 меки домата
- 1 зелена чушка
- 500 грама картофи
- 200 грама печурки
- 30 грама масло
- сол и черен пипер на вкус
- 50 грама топено сирене с гъби
- няколко стръка пресен магданоз
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
Сгорещете олио в тиган с капак и запържете в маслото лука, доматите, чушките, гъбите. Разбъркайте, подправете със сол, черен пипер, добавете топеното сирене, нарязаните на кубчета картофи и задушете сместа за 15 минути.
След това разпределете зеленчуците в гювечета, запечете за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна. Пет минути преди да я изключите чукнете яйцата и допечете. Охладете и поднесете гювечетата, гарнирани с листенца пресен магданоз.
Добър апетит!
Източник: www.hispaniacafe.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сладък картоф
- Намалете високата температура със суров картоф
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Картоф
Коментари към Бързи гювечета с картофи, гъби и яйце