Гъбена салата с майонеза, картофи, чесън и подправки

Необходими продукти:
- половин килограм пресни печурки
- няколко картофа
- 250 грама лека майонеза
- 2 стръка пресен лук
- сок от половин лимон
- 3 нарязани чеснови скилидки
- няколко стръка пресен копър и магданоз
- сол, черен пипер на вкус
- 20 грама масло
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и ги подсушете гъбките. Сгорещете маслото и ги запържете цели. Отцедете от мазнината и охладете. Сварете, обелете и нарежете картофите.
Сложете ги в купа, добавете гъбите и прибавете нарязан пресен лук, сок от лимон, чесън, нарязани копър и магданоз и майонеза.
Подсолете и овкусете с черен пипер на вкус. Разбъркайте, охладете и поднесете салатата студена, придружена от напитка по ваш избор.
Добър апетит!
Източник: bucate-aromate.ro
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сладък картоф
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Намалете високата температура със суров картоф
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Полезни свойства и приложения на картофите
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Гъбена салата с майонеза, картофи, чесън и подправки