Маслени картофи с гъби, подправки и кашкавал

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи, сварени предварително
- 300 грама пресни печурки, нарязани на филийки
- една нарязана ситно глава лук
- 100 грама краве масло
- 1 чаена лъжичка самардала
- 2 стръка пресен магданоз
- 150 грама кашкавал, настърган на ситно
- черен пипер
- 1-2 нарязани чеснови скилидки
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, сгорещете масло в тенджера и ги сотирайте. Прибавете нарязаните чесън, лук и подправете със сол, черен пипер и самардала.
В друг съд сотирайте гъбите, прибавете към тях нарязания магданоз и изсипете при картофите. Разбъркайте и разпределете сместа в намазнена тава. Поръсете с 1-2 лъжички масло и запечете на 200 градуса за 10-15 минути.
Извадете от фурната, сложете кашкавала и върнете за още 10 минути. Охладете, разсипете ястието и му се насладете. Поднесете с напитка по избор.
Добър апетит!
Снимка: www.pumpkinnspice.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДИВ КОПЪР 10 мл
НАУ ФУДС СПОРТ МСТ ОЙЛ дражета 1000 мг * 150
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА НАР 50 мл
БОТАЛАЙФ КОНОПЕНО МАСЛО 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картофени шишчета с масло
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Намалете високата температура със суров картоф
- Масло от рапица
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Бърза пица на тиган от течно тесто
- Хлебен пудинг
- Немска топла салата от картофи с бекон, масло и копър
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Маслени картофи с гъби, подправки и кашкавал