Картофени кашкавалки с масло
Необходими продукти:
200 грама картофи (1 голям)
130 грама масло
120 грама кашкавал
250 грама брашно
Начин на приготвяне:
Извадете предварително маслото от хладилника, за да се размекне на стайна температура.
Обелете картофа и го разрежете на 4 части, сварете до готовност.
Настържете кашкавала с помощта на едро ренде.
Отцедете водата от готовите картофи, намачкайте ги, добавете малко от маслото и разбъркайте.
Останалото масло смесете в подходящ съд с брашното и кашкавала. От брашното сложете около 200 грама.
След това добавете топлото картофено пюре, замесете тесто първо с лъжица, а после с ръце. Прибавяйте постепенно останалото брашно. Тестото ще се получи еластично и меко, лесно за работа с него.
Разточете пласт с дебелина около 7 милиметра и нарежете на правоъгълници и/или кръгчета (използвайте чаша). Подредете ги в тава и направете дупки по повърхността им с помощта на вилица.
Изпечете във фурната при 180 градуса в продължение на 20 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г 6203
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Тостери от лаваш с кашкавал
Коментари към Картофени кашкавалки с масло