Картофени кашкавалки с масло

Необходими продукти:
200 грама картофи (1 голям)
130 грама масло
120 грама кашкавал
250 грама брашно
Начин на приготвяне:
Извадете предварително маслото от хладилника, за да се размекне на стайна температура.
Обелете картофа и го разрежете на 4 части, сварете до готовност.
Настържете кашкавала с помощта на едро ренде.
Отцедете водата от готовите картофи, намачкайте ги, добавете малко от маслото и разбъркайте.
Останалото масло смесете в подходящ съд с брашното и кашкавала. От брашното сложете около 200 грама.
След това добавете топлото картофено пюре, замесете тесто първо с лъжица, а после с ръце. Прибавяйте постепенно останалото брашно. Тестото ще се получи еластично и меко, лесно за работа с него.
Разточете пласт с дебелина около 7 милиметра и нарежете на правоъгълници и/или кръгчета (използвайте чаша). Подредете ги в тава и направете дупки по повърхността им с помощта на вилица.
Изпечете във фурната при 180 градуса в продължение на 20 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА СУСАМОВО МАСЛО 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Намалете високата температура със суров картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- При високо кръвно изяжте 1 банан или 1 небелен картоф
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
Коментари към Картофени кашкавалки с масло