Маслени соленки с кашкавал и мащерка
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша безсолно масло
- 1 чаена чаша + 1 супена лъжица вода
- 1 чаена чаша брашно
- щипка червен пипер
- щипка сол
- 1 чаена чаша + 3 супени лъжици настърган кашкавал
- 1/2 чаена чаша натрошено сирене
- 1 супена лъжица листенца прясна мащерка
- 5 големи яйца
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното на две тави с хартия за печене.
- Добавете маслото с 1 чаена чаша вода в голяма тенджера и загрейте сместа, докато заври. Отдръпнете от котлона.
- Прибавете брашното, червения пипер и солта и разбъркайте енергично.
- Върнете тенджерата на котлона, намалете силата на котлона и бъркайте в продължение на 1-2 минути.
- Прехвърлете тестото в голяма купа, добавете кашкавала и натрошеното сирене и разбийте с миксер на ниска скорост.
- Постепенно прибавете 4 яйца, като разбивате след всяко добавяне.
- Разпределете тестото в подготвените тави, като използвате чаена лъжичка, за да оформите соленките. Оставяйте около 2 сантиметра между тях.
- Разбийте останалото яйце с 1 супена лъжица вода и ги намажете.
- Поръсете с останалия настърган кашкавал и листенца мащерка и печете в продължение на 20-25 минути, докато се надуят и придобият златисто кафяв цвят.
- Оставете соленките да се охладят за кратко, преди да ги поднесете.
Приятен апетит!

Снимки: spachethespatula.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДИВ КОПЪР 10 мл
НАУ ФУДС СПОРТ МСТ ОЙЛ дражета 1000 мг * 150
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
КОКОСОВО МАСЛО ОРГАНИК 440 мл НАТУРАЛ ФАКТОРС
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА НАР 50 мл
БОТАЛАЙФ КОНОПЕНО МАСЛО 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Масло или маргарин - кое е по-доброто за сърцето?
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Обикновен маслен крем
- Соленки с масло и кашкавал
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
Коментари към Маслени соленки с кашкавал и мащерка