Маслени соленки с кашкавал и мащерка

Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша безсолно масло
- 1 чаена чаша + 1 супена лъжица вода
- 1 чаена чаша брашно
- щипка червен пипер
- щипка сол
- 1 чаена чаша + 3 супени лъжици настърган кашкавал
- 1/2 чаена чаша натрошено сирене
- 1 супена лъжица листенца прясна мащерка
- 5 големи яйца
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното на две тави с хартия за печене.
- Добавете маслото с 1 чаена чаша вода в голяма тенджера и загрейте сместа, докато заври. Отдръпнете от котлона.
- Прибавете брашното, червения пипер и солта и разбъркайте енергично.
- Върнете тенджерата на котлона, намалете силата на котлона и бъркайте в продължение на 1-2 минути.
- Прехвърлете тестото в голяма купа, добавете кашкавала и натрошеното сирене и разбийте с миксер на ниска скорост.
- Постепенно прибавете 4 яйца, като разбивате след всяко добавяне.
- Разпределете тестото в подготвените тави, като използвате чаена лъжичка, за да оформите соленките. Оставяйте около 2 сантиметра между тях.
- Разбийте останалото яйце с 1 супена лъжица вода и ги намажете.
- Поръсете с останалия настърган кашкавал и листенца мащерка и печете в продължение на 20-25 минути, докато се надуят и придобият златисто кафяв цвят.
- Оставете соленките да се охладят за кратко, преди да ги поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: spachethespatula.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА СУСАМОВО МАСЛО 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Кашкавалена запеканка с рулца от тиквички
- Пържена бакла със сусамово масло
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Хрупкави домашни солети
- Соленки с масло и кашкавал
- Обикновен маслен крем
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Маслени соленки с кашкавал и мащерка