Соленки с масло и кашкавал
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена чаша вода
- 100 грама масло
- 3/4 чаена лъжичка сол
- 1 1/2 чаени чаши + 1 супена лъжица брашно
- 4 големи яйца
- 1 3/4 чаени чаши настърган кашкавал
- прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на голяма тава с хартия за печене.
- Загрейте млякото, водата, маслото и солта в тенджера на средно силен огън.
- След като сместа заври, добавете брашното. Гответе около 5-10 минути, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица.
- Отдръпнете тенджерата от котлона и прехвърлете тестото в дълбока купа.
- Изчакайте около 5 минути да се охлади и добавете яйцата едно по едно, като разбърквате с лъжица след всяко добавяне.
- Прибавете кашкавала, подправете с прясно смлян черен пипер и отново разбъркайте.
- Оформете соленките, като загребете 1 супена лъжица от тестото и я поставите в тавата. Повторете с останалата смес.
- Печете в предварително загрята фурна за около 30 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете соленките топли или със стайна температура.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хрупкави домашни солети
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Лесни соленки с чедър
- Чеснови солени пръчици
- Соленки с масло, орехи и чедър
- Маслени соленки с кашкавал и зелен лук
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
Коментари към Соленки с масло и кашкавал