Хрупкави домашни солети

Необходими продукти:
500 грама брашно
10 грама набухвател
100 грама масло
50 грама захар (ако искате солено тесто, използвайте по-малко количество захар)
1 яйце + 1 жълтък
щипка сол
едра сол за поръсване
Начин на приготвяне:
Добавете набухвателя към брашното, пресейте заедно. Нарежете студеното масло на кубчета директно в брашното, след това с помощта на нож накълцайте и стрийте с ръце до получаването на маслени трохи.
Добавете яйцето, разбито със захарта и щипка сол. Замесете меко тесто и го оставете да почива половин час.
Разточете тънък пласт и нарежете на ивици, всяка от които оформете като солета, усуквайки тестото.
Нарежете на равни по дължина пръчици и подредете в подмазана с мазнина тава. Намажете ги с разбит жълтък (с чаена лъжица вода или прясно мляко) и поръсете с едра сол или кристалчета захар (зависи какви пръчици искате да получите - сладки или солени).
Изпечете солетите на средна температура в продължение на 10-15 минути.
Да ви е хрупкаво :)
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Тутманик
- Еклери с крем от извара и парченца банан
- Шоколадови палачинки
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Бързо тесто с мая и прясно мляко (за 5 минути)
- Картофени рулца в тесто
- Пикантни соленки със сирене манчего
- Турски питки Поача
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Прасенца от маслено тесто с пълнеж
Коментари към Хрупкави домашни солети