Хрупкави домашни солети
Необходими продукти:
500 грама брашно
10 грама набухвател
100 грама масло
50 грама захар (ако искате солено тесто, използвайте по-малко количество захар)
1 яйце + 1 жълтък
щипка сол
едра сол за поръсване
Начин на приготвяне:
Добавете набухвателя към брашното, пресейте заедно. Нарежете студеното масло на кубчета директно в брашното, след това с помощта на нож накълцайте и стрийте с ръце до получаването на маслени трохи.
Добавете яйцето, разбито със захарта и щипка сол. Замесете меко тесто и го оставете да почива половин час.
Разточете тънък пласт и нарежете на ивици, всяка от които оформете като солета, усуквайки тестото.
Нарежете на равни по дължина пръчици и подредете в подмазана с мазнина тава. Намажете ги с разбит жълтък (с чаена лъжица вода или прясно мляко) и поръсете с едра сол или кристалчета захар (зависи какви пръчици искате да получите - сладки или солени).
Изпечете солетите на средна температура в продължение на 10-15 минути.
Да ви е хрупкаво :)
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Канелени сладки с мед
- Соленки с масло и кашкавал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Лимонови масленки с пудра захар
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
Коментари към Хрупкави домашни солети