Маслени соленки с пармезан и смлени бадеми

Необходими продукти:
- 90 грама брашно
- 40 грама смлени бадеми
- 40 грама безсолно масло
- 40 грама солено масло
- 80 грама настърган пармезан
- щипка сухи билки /мащерка, розмарин, риган/
За поръсване:
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното, смлените бадеми и маслото. Разбъркайте до образуването на маслени трохи.
- Добавете настъргания пармезан и сухите билки и разбъркайте с пръсти, за да избегнете затоплянето на маслото.
- Прибавете 1 супена лъжица вода, разбъркайте и оформете топка.
- Разточете я в лист с дебелина около 3-4 милиметра, покрийте с найлоново фолио и охладете в продължение на 1 час или докато се втвърди.
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на тава с хартия за печене
- Разстелете тестото върху леко набрашнена повърхност и използвайте формички, за да изрежете соленките.
- Подредете ги в тавата на разстояние около 2,5 сантиметра една от друга и поръсете горната им част с настърган пармезан.
- Печете около 12 минути до светло златист цвят.
- Оставете маслените соленки да се охладят около 3 минути в тавата, преди да ги извадите върху решетка, за да се охладят напълно.
Приятен апетит!
Снимки: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ориз с лук и масло
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Соленки с масло и кашкавал
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Спагети с пармезан и яйца
- Хрупкави пръчици от тиквички с пармезан
- Кошнички от пармезан с пълнеж
Коментари към Маслени соленки с пармезан и смлени бадеми