Маслени соленки с пармезан и смлени бадеми

Необходими продукти:
- 90 грама брашно
- 40 грама смлени бадеми
- 40 грама безсолно масло
- 40 грама солено масло
- 80 грама настърган пармезан
- щипка сухи билки /мащерка, розмарин, риган/
За поръсване:
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното, смлените бадеми и маслото. Разбъркайте до образуването на маслени трохи.
- Добавете настъргания пармезан и сухите билки и разбъркайте с пръсти, за да избегнете затоплянето на маслото.
- Прибавете 1 супена лъжица вода, разбъркайте и оформете топка.
- Разточете я в лист с дебелина около 3-4 милиметра, покрийте с найлоново фолио и охладете в продължение на 1 час или докато се втвърди.
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на тава с хартия за печене
- Разстелете тестото върху леко набрашнена повърхност и използвайте формички, за да изрежете соленките.
- Подредете ги в тавата на разстояние около 2,5 сантиметра една от друга и поръсете горната им част с настърган пармезан.
- Печете около 12 минути до светло златист цвят.
- Оставете маслените соленки да се охладят около 3 минути в тавата, преди да ги извадите върху решетка, за да се охладят напълно.
Приятен апетит!
Снимки: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл БАЛЧО
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ВЕТИВЕР 5 мл
ОСТРОВИТ МСТ ОЙЛ прах 200 г НЕОВКУСЕН
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Хрупкави домашни солети
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Обикновен маслен крем
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Масло от авокадо
- Домашен чипс от пармезан и аспержи
- Ягодово смути с бадеми, банан и мента
- Хлебен пудинг
- Спагети с пармезан, бекон и сметана
Коментари към Маслени соленки с пармезан и смлени бадеми