Маслени соленки с розмарин и пармезан

Необходими продукти:
- 1 3/4 чаени чаши брашно
- 3/4 + 2 супени лъжици прясно настърган пармезан
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/2 малка скилидка чесън, пресована
- 1 супена лъжица пресен розмарин, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 1 чаена чаша охладено безсолно масло, нарязано на кубчета
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте голяма тава с хартия за печене.
- Смесете в блендер брашното, 3/4 чаена чаша настърган пармезан, солта, чесъна и розмарина.
- Добавете маслото и пасирайте, докато започне да се оформя тесто.
- Прибавете прясното мляко и отново пасирайте.
- Извадете тестото и оформете топка. Разделете я на две равни части.
- Разточете всяка от тях в 30-сантиметров кръг, увийте в найлоново фолио и охладете за минимум 1 час.
- Изрежете соленките, разпределете ги в тавата и поръсете с останалите 2 супени лъжици настърган пармезан.
- Печете в продължение на 20 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете маслените соленки да се охладят напълно, преди да ги поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: bakerita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО - ШАРЛАН 500 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 100 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
БИОХЕРБА СТУДЕНО ПРЕСОВАНО БИО МАСЛО ОТ БЯЛ ТРЪН 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Обикновен маслен крем
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Бърз чипс от пармезан
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Печени аспержи с пармезан
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Соленки с масло и кашкавал
Коментари към Маслени соленки с розмарин и пармезан