Маслени соленки с розмарин и пармезан
Необходими продукти:
- 1 3/4 чаени чаши брашно
- 3/4 + 2 супени лъжици прясно настърган пармезан
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/2 малка скилидка чесън, пресована
- 1 супена лъжица пресен розмарин, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 1 чаена чаша охладено безсолно масло, нарязано на кубчета
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте голяма тава с хартия за печене.
- Смесете в блендер брашното, 3/4 чаена чаша настърган пармезан, солта, чесъна и розмарина.
- Добавете маслото и пасирайте, докато започне да се оформя тесто.
- Прибавете прясното мляко и отново пасирайте.
- Извадете тестото и оформете топка. Разделете я на две равни части.
- Разточете всяка от тях в 30-сантиметров кръг, увийте в найлоново фолио и охладете за минимум 1 час.
- Изрежете соленките, разпределете ги в тавата и поръсете с останалите 2 супени лъжици настърган пармезан.
- Печете в продължение на 20 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете маслените соленки да се охладят напълно, преди да ги поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: bakerita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 100 мл ЗДРАВНИЦА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ МАСЛО 100 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ САЛВИЯ 20 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ САНДАЛОВО ДЪРВО 5 мл
Безплатна доставка за България!СИЛТОНА МАСЛО ОТ БЯЛ ТРЪН ФИЛТРИРАНО 250 мл
ЗОЯ СТУДЕНО ПРЕСОВАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО - ШАРЛАН 1 л
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Хрупкави домашни солети
- Печени моркови с чесън и пармезан
Коментари към Маслени соленки с розмарин и пармезан