Маслени соленки с розмарин и пармезан
Необходими продукти:
- 1 3/4 чаени чаши брашно
- 3/4 + 2 супени лъжици прясно настърган пармезан
- 1 чаена лъжичка сол
- 1/2 малка скилидка чесън, пресована
- 1 супена лъжица пресен розмарин, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 1 чаена чаша охладено безсолно масло, нарязано на кубчета
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте голяма тава с хартия за печене.
- Смесете в блендер брашното, 3/4 чаена чаша настърган пармезан, солта, чесъна и розмарина.
- Добавете маслото и пасирайте, докато започне да се оформя тесто.
- Прибавете прясното мляко и отново пасирайте.
- Извадете тестото и оформете топка. Разделете я на две равни части.
- Разточете всяка от тях в 30-сантиметров кръг, увийте в найлоново фолио и охладете за минимум 1 час.
- Изрежете соленките, разпределете ги в тавата и поръсете с останалите 2 супени лъжици настърган пармезан.
- Печете в продължение на 20 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете маслените соленки да се охладят напълно, преди да ги поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: bakerita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
ЗОЯ СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 250 мл
КОКОСОВО МАСЛО ПРЕМИУМ 300 мл NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Обикновен маслен крем
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Соленки Бебета
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Соленки с масло и кашкавал
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Маслени соленки с розмарин и пармезан