Гризини с пармезан и сушени домати
Необходими продукти:
- 450 грама брашно
- 60 грама пармезан
- 220 милилитра вода
- 30 милилитра зехтин
- 10 грама фина сол
- 10 грама прясна мая
- 2 супени лъжици ситно нарязани сушени домати
Начин на приготвяне:
В купа сипете брашното, добавете пармезана, водата с маята, зехтина, солта. Разбъркайте, добавете сушените домати и направете тесто. Оставете го да втаса и разделете тестото на части.
Разточете на кори с дължина 30 сантиметра и изрежете лентички. Наредете ги със застлана с незалепваща хартия тава, загрейте фурната на 230 градуса и запечете за 10-15 минути. Поднесете топли или студени.
Приятно гризкане!
Източник: www.lesgourmandisesdisa.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хрупкави домашни солети
- Соленки с масло и кашкавал
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Лесни соленки с чедър
- Чеснови солени пръчици
- Соленки с масло, орехи и чедър
- Маслени соленки с кашкавал и зелен лук
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
Коментари към Гризини с пармезан и сушени домати