Класически сиренови сконс
Необходими продукти:
- 225 грама самонабухващо брашно + още за набрашняване
- щипка сол
- щипка лют пипер
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 55 грама охладено краве масло, нарязано на кубчета
- 120 грама зряло сирене чедър, настъргано
- 90-100 милилитра прясно мляко + 1 супена лъжица
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса и поставете голяма тава за печене вътре.
Пресейте брашното, солта, лютия пипер и бакпулвера два пъти в купа и смесете с кравето масло. Омесете с ръце, така че да се получат фини трохи. Добавете 100 грама сирене чедър и разбъркайте, докато се смесят добре.
*Не бъркайте прекалено дълго, тъй като топлината от ръцете ви може да започне да разтапя маслото.
Направете кладенче в центъра на сместа. Омесвайки с пръсти, налейте постепенно достатъчно прясно мляко, за да се получи меко тесто.
*Може да не ви е необходимо цялото количество прясно мляко, за да получите правилната консистенция.
Набрашнете кухненска повърхност и разточете тестото до приблизително 2 сантиметра дебелина. Изрежете кръгли парчета и ги подредете върху лист хартия за печене. Намажете ги с прясно мляко и поръсете с останалото сирене чедър.
Сложете хартията за печене в загрятата тавичка и изпечете за 15-20 минути или до златистокафяв загар. Извадете от фурната сиреновите сконс, охладете за 10 минути и сервирайте.
Приятен апетит!
bbcgoodfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хрупкави домашни солети
- Соленки с масло и кашкавал
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Чеснови солени пръчици
- Лесни соленки с чедър
- Соленки с масло, орехи и чедър
- Маслени соленки с кашкавал и зелен лук
Коментари към Класически сиренови сконс