Соленки с масло, орехи и чедър
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша брашно
- 100 грама настъргано сирене чедър
- 100 грама студено краве масло
- 3 супени лъжици смлени орехи
- по щипка горчица на прах и смлян червен пипер
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното заедно с пипера, горчицата и солта. Към сухата смес прибавете студеното краве масло и сиренето, замесете тесто. От него направете 30 малки топчета, оваляйте ги в счуканите орехи и подредете в тава, чието дъно сте покрили с пергаментова хартия.
Сплескайте ги леко и изпечете в предварително нагорещена фурна (при 180 градуса), докато получите златисти соленки (около 20 минути).
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: forum.say7.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хрупкави домашни солети
- Соленки с масло и кашкавал
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Лесни соленки с чедър
- Чеснови солени пръчици
- Маслени соленки с кашкавал и зелен лук
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
Коментари към Соленки с масло, орехи и чедър