Маслени соленки с кашкавал и зелен лук

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 1 супена лъжица захар
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1/4 чаена лъжичка сода за хляб
- 3/4 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 4 супени лъжици масло, замразено и настъргано
- 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- 1/4 чаена чаша зелен лук, нарязан на ситно
- 1 чаена чаша мътеница
- 1/2 чаена чаша заквасена сметана
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 230 градуса и покрийте дъното на голяма тава с хартия за печене.
- В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата, солта и черния пипер.
- Поръсете с настърганото масло и го "втрийте" с пръсти до образуването на маслени трохи.
- Добавете настъргания кашкавал и нарязания зелен лук и разбъркайте.
- Прибавете мътеницата и заквасената сметана и отново разбъркайте за кратко.
- Използвайте 2 супени лъжици от сместа, за да оформите соленките в подготвената тава.
- Печете около 12-15 минути до златисто кафяв цвят.
- Поднесете соленките топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Соленки с масло и кашкавал
- Лучени кръгчета на скара
Коментари към Маслени соленки с кашкавал и зелен лук