Бързи кашкавалени масленки
Необходими продукти:
- 125 грама брашно
- 75 грама масло
- 100 грама кашкавал или предпочитано твърдо сирене
- 1 супена лъжица вода
Начин на приготвяне:
Към пресятото брашно прибавете намачканото с вилица размекнато масло.
Кашкавала настържете.
Смесете го с останалите продукти и нека готовото тесто да почива 10 минути.
След това го разделете на няколко части, разточете всяка. Дебелината на пласта да не е повече от сантиметър. С малка чаша или формичка за сладки изрежете фигури.
Изпечете за около 10 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хрупкави домашни солети
- Соленки с масло и кашкавал
- Домашен кашкавал с извара и масло
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
Коментари към Бързи кашкавалени масленки