Соленки със семена и кашкавал
Необходими продукти:
- 170 грама настърган на ситно кашкавал
- 70 грама масло
- 90 грама брашно
- 1 чаена лъжичка сол
- 2 чаени лъжички маково семе, сусам или други
- сол за поръсване
Начин на приготвяне:
Подгответе, застелете тава с пергаментна хартия и загрейте фурната на 180 градуса. В купа сипете настъргания кашкавал, маслото, брашното, солта и семената. Разбъркайте докато се получи хубаво тесто, разточете го с дебелина около 4 милиметра и изрежете квадратчета с помощта на шпатула. Подредете фигурките в тавата, подсолете ги и запечете за 15-20 минути до златисто. Извадете, охладете и поднесете!
Приятно хрускане!
Източник: www.sweetaddict.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хрупкави домашни солети
- Соленки с масло и кашкавал
- Домашен кашкавал с извара и масло
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
Коментари към Соленки със семена и кашкавал