Гризини с шоколад

Необходими продукти:
400 грама брашно
200 мл вода
7 г суха мая
1 ч. л. захар
100 грама шоколадови пръчици
сол
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в 100 мл гореща вода и оставете за 15 минути. Изсипете 350 грама от брашното в купа, направете дупка по средата и сложете маята, сол, захарта и 200 мл гореща вода. Изсипете шоколадовите пръчици върху плота (масата) и замесете тесто, включвайки ги с останалото брашно. Месете около 12 минути. Покрийте и ставете на топло за 40 минути.
Направете рулца от тестото с дебелина 3-4 см и ги нарежете на парчета (около 2 см дебели). От тях оформете тънки пръчици с дължина 25 см, примерно. Наредете веднага в тава, покрита с хартия за печене на разстояние 1 см. Покрийте с кърпа и оставете да постоят 20 минути. След това сложете в предварително загрята фурна и печете 10-12 минути на 230 градуса.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Хрупкави домашни солети
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Гризини с шоколад