Гризини със сирена и чесън

Необходими продукти:
7 грама суха мая
1 чаена лъжица захар
500 грама брашно
1 чаена лъжица зехтин
1 чаена лъжица сол
5 супени лъжици настърган пармезан
1 супена лъжица с връх синьо сирене
3 чаени лъжици италиански подправки
3 чаени лъжици чесън на прах
2 супени лъжици нарязана люта чушка (халапеньо)
1 яйце
За плънката:
50 грама настърган пармезан
1 чаена лъжица смлян лют пипер (чили)
2 супени лъжици чесън на прах
1 чаена лъжица италиански подправки
Начин на приготвяне:
Разтворете маята и захарта в 280 милилитра топла вода. Прибавете 75 грама брашно, разбъркайте и оставете сместа да престои 10 минути. След това налейте зехтина, разбъркайте и постепенно добавете останалото брашно, солта, сирената, подправките, чесъна на прах и нарязаната чушка.
Получената смес месете върху намаслена повърхност в продължение на 5-8 минути. След това сложете в купа, която също сте подмазали с олио, и затворете с капак. Оставете тестото за 30 минути.
Включете фурната да загрява при 190 градуса и си подгответе 2 тави, чиито дъна намажете с мазнина и поръсете с брашно.
Заемете се с направата на плънката.
В малка купа сложете настъргания пармезан и към него прибавете всички подправки. Разбъркайте старателно.
Върнете се към тестото. Разточете тънък пласт с ширина 28 сантиметра. Намажете повърхността му с разбит жълтък, разпределете плънката и я притиснете леко към основата, за да се залепи. С помощна на остър нож или такъв за пица нарежете тестото на ивици, след което бързо и внимателно навийте всяка спираловидно или оформете като пръчки.
Направете около 12-15 гризини. Изпечете ги в загрятата фурна в продължение на 15-20 минути или докато придобият златистокафяв цвят.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Соленки с масло и кашкавал
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Домашно пълнозърнесто тесто за пица
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
- Хрупкави домашни солети
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Гризини със сирена и чесън