Хрупкави соленки с чедър
Превърналият се в навик снакс пред телевизора невинаги е добър избор. Много често купуваме нещо любимо в лъскава опаковка, без да се замисляме какви вредни съставки има в него. Затова ви предствяме домашни хрупкави соленки, идеални за неделния филм, без добавени оцветители и консерванти и никакви неизвестни съставки.
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша самонабухващо брашно
- 1/4 чаена чаша чедър на прах (заменете с хранителна мая или пропуснете тази съставка)
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка червен пипер
- 1/8 чаена лъжичка чесън на прах
- 4 чаени лъжици студено масло - нарязано на кубчета
- 200 грама сирене чедър
- 2 супени лъжици студена вода
- сол за поръсване - по желание
Начин на приготвяне:
В купа смесете сухите съставки, заедно с маслото - сложете брашното, чедъра на прах (ако използвате), солта, червения пипер, чесъна на прах и маслото. Оставете настрана. Настържете сиренето чедър на ренде. Изсипете го при останалите сухи съставки.
Използвайте S-образния нож на вашия робот и изсипете съставките в купата на уреда. С пулсираща скорост - пускате за 10 секунди и за кратко спирате - нарежете продуктите, трябва да получите много фина смес. Добавете водата и отново миксирайте за 20 секунди.
Прехвърлете тестото върху дъното на правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Покрийте с още едно парче пергамент и разточете правоъгълник с дебелина 2-3 милиметра. Оставете за 30 минути в хладилник.
Махнете горния лист хартия и застелете с него тава за печене. Загрейте фурната на 170 градуса. Нарежете малки квадратчета с нож, или използвайте формичка, а може и да изберете друга подходяща с малки размери.
В средата на всеки крекер направете по една дупка, това ще предотврати надуването им. Прехвърлете в тава, като оставите малко разстояние между всяка бисквитка. Ако желаете, поръсете със сол и ги опечете за 10-12 минути, докато краищата леко покафенеят. Охладете върху решетка. Така направете и с останалото тесто. За да сте сигурни, че вашите крекери са напълно сухи, час след като сте изключили фурната, ги върнете вътре, поставени върху хартия за печене. Не ги изваждайте през следващите 8 часа (ако ще ги консумирате веднага, може да пропуснете тази стъпка).
Съхранявайте ги в плътно затоврен съд за седмица.
Забележка: Ако не използвате чедър на прах, соленките ви ще са с по-блед цвят.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:thekitchn.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Соленки с масло и кашкавал
- Хрупкави домашни солети
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Лесни соленки с чедър
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Чеснови солени пръчици
- Соленки с масло, орехи и чедър
Коментари към Хрупкави соленки с чедър