Картофени соленки с копър и пармезан

Необходими продукти за 25 броя:
- 3 чаени чаши настъргано твърдо сирене (пармезан)
- 3-4 супени лъжици брашно
- сол и черен пипер
- 1 чаена лъжичка нарязан пресен копър
- 3 картофа, сварени и настъргани
- 1 яйце
- 1-2 супени лъжички прясно мляко
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и в купа смесете настърганото сирене с брашното. Добавете яйцето, солта, черния пипер, копъра, настърганите картофи, млякото и разбъркайте добре до получаването на тесто.
Вземете от сместа и оформете топчета. Подредете ги в застлана с лист пергамент тава. Запечете за 20-25 минути, охладете, поднесете и си хапнете. Подходящи са за хапване по всяко време.
Добър апетит!
Източник: www.homecookingadventure.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сладък картоф
- Намалете високата температура със суров картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Бърз чипс от пармезан
- Картоф
Коментари към Картофени соленки с копър и пармезан