Пресни картофки с пармезан на фурна
Необходими продукти:
- 1 килограм пресни картофи, малки по размер
- 1/4 чаена чаша червен лук, нарязан на ситно
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 3-4 супени лъжици олио
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
За поръсване:
- 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- пресен магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
- Измийте старателно картофките и ги нарежете на половина.
- Прехвърлете ги в голяма купа и добавете червения лук, пармезана, олиото, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, за да се овкусят равномерно.
- Изсипете ги в тавичка и печете в предварително загрята до 220 градуса фурна за около 30-40 минути, като разбърквате периодично.
- Поднесете картофките топли, гарнирани със зелен лук и пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимка: artandthekitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
Коментари към Пресни картофки с пармезан на фурна