Пресни картофки с пармезан на фурна
Необходими продукти:
- 1 килограм пресни картофи, малки по размер
- 1/4 чаена чаша червен лук, нарязан на ситно
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 3-4 супени лъжици олио
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
За поръсване:
- 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- пресен магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
- Измийте старателно картофките и ги нарежете на половина.
- Прехвърлете ги в голяма купа и добавете червения лук, пармезана, олиото, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, за да се овкусят равномерно.
- Изсипете ги в тавичка и печете в предварително загрята до 220 градуса фурна за около 30-40 минути, като разбърквате периодично.
- Поднесете картофките топли, гарнирани със зелен лук и пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимка: artandthekitchen.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЯ ПЕЧЕНА 200 гр.
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сладък картоф
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Намалете високата температура със суров картоф
- Картоф
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Пресни картофки с пармезан на фурна