Риба с картофена коричка

Необходими продукти:
2 парчета филе от бяла риба
2 средни картофа
1 супена лъжица настърган пармезан
1 яйце
брашно
сол и черен пипер на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги настържете, изсипете в гевгир и измийте под течаща вода. След това сложете във вряща подсолена вода за половин минута и извадете от нея с помощта на решетъчна лъжица. Разпределете картофените "нишки" върху хартия, за да се отцеди течността и прехвърлете в подходящ съд.
Овкусете филето със сол и черен пипер.
Разбийте яйцето в купа, прибавете към него настъргания пармезан и разбъркайте. В отделен съд сложете брашно.
Оваляйте всяко парче риба първо в брашното, след това потопете в яйцето и накрая в настърганите картофи. Изпържете в нагорещено олио и извадете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Поднесете ястието с пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 90
МОРСКИ РИБЕН КОЛАГЕН таблетки * 90 HOLLAND & BARRETT
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
НАУ ФУДС УЛТРА ОМЕГА - 3 дражета * 180
Безплатна доставка за България!КОЛАГЕН ШОТ саше * 15 ТИЕНС
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сладък картоф
- Намалете високата температура със суров картоф
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Риба с картофена коричка